Namještaj za mačke – kako ih uklopiti u interijer?

Namještaj za mačke ima višestruku funkciju i koristi za vašeg kućnog ljubimca, no ne uklapaju se uvijek košare, penjalice i grebalice u prostor koji želimo urediti. Kako uklopiti namještaj za mačke u interijer je jedno od pitanja koje često muči vlasnike ljubimaca. Prije svega, moramo odrediti potrebe vašeg ljubimca.

Funkcionalnost i veličina

Košara – ako imate jednu mačku, košara je idealan odabir. Košara mačkama služi za spavanje ali i spremanje igračaka. Pletene košare mogu biti od morske trave, vrbe ili sisala. Košare mogu biti manjih i većih dimenzija, ovisno o vašim potrebama. Košara za jednu mačku s vratašcima se može koristiti i kao transporter što joj daje dodatnu funkciju. Košare mogu biti i višedjelne sa otvorenim prostorom na vrhu za jastučić što joj omogućuje izležavanje i interakciju s vlasnicima tokom dana.

Kućica – mogu biti u raznim oblicima i dimenzijama, od pletenih do kućica koje su obložene plišanim materijalom kako bi ljubimcu pružile dodatnu ugodu. Kućice malih dimenzija na nogicama daju dodatni prostor za skrivanje i čine prostor u kojem se nalaze prostranijim. Višefunkcionalna penjalica – ovisno o tome koliko mjesta imate u prostoru i koliko mačaka imate penjalice se kreću od 50 cm do penjalica koje su visoke 194cm. Penjalice u sebi sadrže kućicu za mačke, stupove grebalice i otvorene košare. Osim toga sadržavaju i interaktivne dodatke kao što su ljestvice i igračke.
Grebalica – ovo je osnovni element koji svaka kućna mačka mora imati u prostoru u kojem boravi. Kada gledamo namještaj za mačke ovo je element koji omogućava mački svakodnevnu higijenu ali i dodatak za igru.

Interijer i namještaj za mačke

Nakon što smo odredili koji oblik namještaja je idealan za vašu mačku, potrebno ga je uklopiti u stil interijera. Drveni, pleteni ali i plišani materijali koji se nalaze na namještaju za mačke mogu se uklopiti u svaki prostor, Odaberite dominantnu boju namještaja za mačke koja vama odgovara, za minimalistički stil uređenja idealna je kućica od drvenog materijala ili u dominantnoj boji namještaja. Ako volite kontraste u prostoru odaberite namještaj za mačke koji će biti u kontrastnoj boji zida kraj kojeg se nalazi kako bi se istaknuo.