Boja za Lice Španjolska Zastava 29,75 kn
Plastični Pištolj s Gumicama 27,88 kn

Newtonovo Njihalo

Na zalihi

Šifra:BBH4530138

76,50 kn

Na zalihi

Usporedi

Kupite Newtonovo Njihalo po najboljoj cijeni. Newtonovo njihalo igračka je koja se sastoji od pet jednakih kugli. Svaka od njih visi iz okvira na dvije niti iste dužine te su sve kugle u doticaju i poravnate su. Kad uzmete posljednju kuglu s lijeve ili desne strane i njome udarite preostale, vidjet ćete da će se kugla na suprotnoj strani pomaknuti i doći do iste visine kao i prva kugla. Međutim, ostale kugle i dalje će biti u položaju mirovanja .

Igračku je 1967. izumio engleski glumac Simon Prebble i nazvao je po znanstveniku i matematičaru Isaacu Newtonu. Koristi se za grafički prikaz zakona gibanja, koji su poznatiji kao Newtonovi zakoni. Jedan od njih je i zakon o očuvanju energije koji potvrđuje da se energija ne može stvoriti ili uništiti, već samo promijeniti. Drugim riječima, to znači da se energija uvijek čuva i pohranjuje, što je slučaj i s ovom osobitom igračkom.

Kako biste se započeli igrati s Newtonovim njihalom, potrebno je uzeti jednu ili više kugli i pustiti ih da padnu tako da udaraju jedna o drugu. Rezultat je različit ovisno o broju kugli koje se koriste. To je beskrajno zabavno i stvara ritmički efekt.

Značajke Newtonova njihala:

  • Newtonovo njihalo
  • 5 metalnih kugli
  • Dimenzije: 15 x 14 x 14 cm
  • Metalna struktura
Težina 0.288 kg
Dimenzije 14.5 × 15.1 × 16 cm
Proizvođač

Dostava

Back to Top