Rasprodano
Boja za Lice Španjolska Zastava 101,15 kn uključen PDV
Ekstra Mekani Snug Snug Pokrivač s Rukavima za Djecu 140,25 kn uključen PDV

Newtonovo Njihalo

Nije raspoloživo

Šifra:BBH4530138

153,00 kn uključen PDV

Nema na zalihi

Usporedi

Kupite Newtonovo Njihalo po najboljoj cijeni. Newtonovo njihalo igračka je koja se sastoji od pet jednakih kugli. Svaka od njih visi iz okvira na dvije niti iste dužine te su sve kugle u doticaju i poravnate su. Kad uzmete posljednju kuglu s lijeve ili desne strane i njome udarite preostale, vidjet ćete da će se kugla na suprotnoj strani pomaknuti i doći do iste visine kao i prva kugla. Međutim, ostale kugle i dalje će biti u položaju mirovanja .

Igračku je 1967. izumio engleski glumac Simon Prebble i nazvao je po znanstveniku i matematičaru Isaacu Newtonu. Koristi se za grafički prikaz zakona gibanja, koji su poznatiji kao Newtonovi zakoni. Jedan od njih je i zakon o očuvanju energije koji potvrđuje da se energija ne može stvoriti ili uništiti, već samo promijeniti. Drugim riječima, to znači da se energija uvijek čuva i pohranjuje, što je slučaj i s ovom osobitom igračkom.

Kako biste se započeli igrati s Newtonovim njihalom, potrebno je uzeti jednu ili više kugli i pustiti ih da padnu tako da udaraju jedna o drugu. Rezultat je različit ovisno o broju kugli koje se koriste. To je beskrajno zabavno i stvara ritmički efekt.

Značajke Newtonova njihala:

  • Newtonovo njihalo
  • 5 metalnih kugli
  • Dimenzije: 15 x 14 x 14 cm
  • Metalna struktura
Težina0.288 kg
Dimenzije14.5 × 15.1 × 16 cm
Proizvođač

Dostava

Back to Top
Iskoristite 20 Kn popusta!
Upiši se na ALCATRAZ.hr Newsletter i primi kupon kod u vrijednosti 20 Kn. Kupon kod ćeš primiti nakon potvrde upisa.

* uz minimalnu potrošnju od 600 kn

* kupon vrijedi 30 dana

Ne propustite naše promocije!

    POŠALJI